Sporočila za javnost
Okolje in Občina Piran podarjata 45 koles

Občina Piran in Javno podjetje Okolje Piran ob zaključku projekta Adria. MOVE IT! podarjata 45 koles Piranko, ki so na voljo za brezplačni prevzem krajanom s stalnim prebivališčem v mestnem jedru Pirana. Če vsa kolesa ne bodo razdeljena prednostnim upravičencem, bodo preostala podarjena javnim ustanovam in organizacijam, ki so izrazile občasno potrebo po izposoji.

Preberi več


Vabilo na voden ogled piranskega pokopališča

Zaradi velikega zanimanja bomo v soboto, 25. maja, ob 16. uri, ponovili voden ogled piranskega pokopališča. Na odkrivanje manj znanih zanimivosti, zaradi katerih je bilo pokopališče leta 2018 razglašeno za kulturni spomenik lokalnega pomena, vas bo popeljala Daniela Milotti Bertoni.

Preberi večPrenova javnih sanitarij v Portorožu

Javno podjetje Okolje Piran bo v ponedeljek, 6. maja, pričelo s celovito obnovo javnih sanitarij v središču Portoroža. Do predvidenega zaključka del sredi junija bodo uporabnikom na voljo nadomestni sanitarni prostori na Centralni plaži Portorož.

Preberi več

Okolje Piran uvaja sistem avtomatskih izklopov abonmajskih kartic

Javno podjetje Okolje Piran z namenom večje učinkovitosti in transparentnosti poslovanja v mesecu maju prehaja na sistem avtomatskih izklopov abonmajskih parkirnih kartic. Ta bo v primeru neplačila 45 dni po datumu izdaje računa avtomatično dekativiral abonmajske kartice za vstop v mesto Piran, Fornače in garažno hišo Arze. Prvi izklop bodo v Okolju izvedli 20. maja 2024, zato vse uporabnike pozivajo, naj pravočasno poravnajo svoje obveznosti z naslova abonmajev, zapadlih meseca marca ali prej, in se tako izognejo morebitnim nevšečnostim ter dodatnim stroškom. Ponovni priklop abonmajske kartice znaša 60 evrov.

Preberi večIzbiramo najlepši vrt občine Piran 2024

Občani z zelenimi prsti, če tudi vaš vrt žari od barvitosti, mnogovrstnosti in pestrosti, se prijavite na izbor nalepšega vrta občine Piran in pokažite, kako čudovito zeleno oazo ste ustvarili. Veselimo se vaše prijave in skupnega odkrivanja najlepših vrtov v našem okolju!

Preberi več


Obvestilo o splošni deratizaciji

Javno podjetje Okolje Piran bo od ponedeljka, 15. 4., do sobote, 20. 4., izvajalo prvo letošnjo splošno sistematsko deratizacijo javnega kanalizacijskega omrežja v občini Piran.

Preberi več

Začetek vzdrževalnih del gozdnega območja na Valeti

Na podlagi terenskega ogleda inženirjev gozdarstva in prejetega soglasja Zavoda za gozdove Slovenije bo Javno podjetje Okolje Piran v naslednjih dneh pričelo z odstranitvijo manjših obolelih in tujerodnih dreves na odseku Valeta-Sečovlje. Dela bodo potekala predvidoma 10 dni, odvisno od vremenskih razmer.

Preberi več