Zapora prometa na piranski Punti od 20. aprila dalje

Obveščamo vas, da skladno z Odlokom o cestnoprometni ureditvi v občini Piran in sklepom župana z dne 22.3.2019, 20. aprila začne veljati sezonska zapora piranske Punte.

Piranska Punta v času turistične sezone pridobi statut območja za pešce, kjer je promet dovoljen le med 6.00 in 10.00 uro, ostali del dneva pa je namenjena brezskrbnemu sprehajanju, kopanju, igranju.

Od sobote dalje se torej parkiranje avtomobilov seli na parkirišče Fornače, ki ga z mestnim jedrom povezuje brezplačni avtobus. Že v lanskem letu smo povečali gostoto avtobusnih prevozov in s tem olajšali prebivalcem in obiskovalcem starega mestnega jedra dostop do svojih domov.

Vozni red brezplačnega avtobusa je objavljen na naši spletni strani, od koder si ga lahko tudi natisnete, da ga imate vedno pri roki: http://okoljepiran.si/dejavnosti/sektor-turisticne-infrastrukture-2/promet/vozni-red/ .

Velikonočni prazniki predstavljajo začetek turistične sezone, so tudi nekakšen pokazatelj kakšna sezona bo sledila. Napovedi turističnih delavcev so zelo obetavni za letošnje poletje, pričakujemo lahko zelo veliko število obiskovalcev.

Želimo vsem varno in brezskrbno poletje in upamo, da bodo vsi obiskovalci upoštevali prometni režim, ki velja tako v starem mestnem jedru, kot po celi občini, ter tako povzročali čim manj nevšečnosti za kakovostno bivanje v našem kraju, v dobro prebivalcev in obiskovalcev. Bodimo vzor obiskovalcem in prvi dosledno spoštujmo prometne predpise; le če sami spoštujemo naš kraj, ga bodo tudi obiskovalci.

 

Zadolžena za odnose z javnostmi:                                                                             Direktor družbe:
Sandra Martinčić Loboda                                                                                            Alen Radojkovič