Začetek kopalne sezone: Centralna plaža Portorož bo prvo obmorsko kopališče z znakom “Slovenia Green Beach”

S 15. junijem se je uradno pričela kopalna sezona tudi na osrednji portoroški plaži, ki bo v kratkem postala prva plaža v slovenski Istri in druga v Sloveniji z znakom »Slovenia Green Beach«.

Kopalci se sicer v Piranskem zalivu kopajo že od sredine maja, ko so se temperature zraka povzpele nad 25 stopinj, zato je Okolje Piran že pred dobrim mesecem dni na vstopnih točkah v morje namestilo stopnice in ob koncih tedna zagotovilo prisotnost dveh reševalcev iz vode.

Od danes dalje bodo nad kopalci bdeli štirje reševalci na Centralni plaži Porotrož in dva na plaži Lucija, kjer bo možna izposoja 800 ležalnikov s senčniki ter sefom, za katerega se odloči tretjina do polovica gostov. Vsem, ki si želijo wellness razvajanja, bosta po novem na voljo dva masažna paviljona, tistim bolj aktivnim pa različne možnosti rekreacije in nepozabna zabava z animacijami, radijskim studiem med 1. in 15. avgustom ter gostovanji različnih glasbenih izvajalcev.

Del ponudbe predstavlja tudi plaža Palace, na kateri Kempinski Palace Portorož zahtevnejšim gostom nudi 160 ležalnikov ter 23 luksuznih gazebov za dve osebi. Zaradi velikega povpraševanja v preteklih letih prav po gazebih oz. kabanah je letos na razpolago gostom dodatnih pet. Generalni manager hotela Kai Behrens pa ponovno poudarja, da je “plaža odprtega tipa in na voljo vsem obiskovalcem”.

Poleg sproščanja in razvedrila Okolje Piran na največji slovenski plaži zagotavlja tudi visoke higienske standarde. To potrjuje modra zastava, ki kot simbol kakovosti na portoroški plaži plapola že 25 let, v kratkem pa bodo kot prvo kopališče v slovenski Istri prejeli še znak »Slovenia Green Beach«, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija tistim upravljalcem, ki izpolnjujejo zahtevna mednarodna merila okolju prijaznega poslovanja, varnosti, čistoče in ustrezne kakovosti vode.

Kdaj se bo  edinemu imetniku prestižnega okoljskega znaka, Grajskemu kopališču Bled, pridružil Portorož, je torej le še vprašanje dni.