Z julijem ponovno aktivni Maestro, Dostavko in brezplačni avtobusni prevozi v Strunjanu

S 1. julijem je v Strunjanu začel voziti brezplačni električni avtobus od hotela Salinera do Stjuže, v Piranu pa je bila ponovno vzpostavljena storitev prevoza potnikov in dostave blaga z električnima voziloma Maestro in Dostavko.

 

Brezplačna električna minibusa bosta na relaciji Hotel Salinera – Stjuža potnikom na voljo vse dni v tednu od 8. do 13. ure in od 15. do 20. ure. Okolju prijazni vozili imata na 2,3 kilometre dolgi progi šest postajališč, vožnja v vsako smer pa traja približno 10 minut. Potniki si morajo pred vstopom obvezno razkužiti roke in nadeti obrazno masko.

 

Enaka pravila veljajo tudi za uporabnike Maestra in Dostavkota, ki sta z opravljanjem storitev pričela v sredo. Električni vozili bosta stanovalcem in obiskovalcem lajšali dostop in dostavo iz in v staro mestno jedro Pirana vsak dan med 9. in 17. uro predvidoma do konca septembra.

 

Prevoz z Dostavkom lahko občani naročijo na telefonskih številkah 031/288-574 in 031/391-992 eno uro pred želenim prevozom. Zaradi higienskih omejitev in varovanja javnega zdravja lahko Maestro prepelje največ dve osebi hkrati.

 

Služba za odnose z javnostmi:
Jana Pines

Direktor družbe:
Gašpar Gašpar Mišič