V Piranu med vožnjo zagorel avtobus Okolja Piran

V soboto zvečer je na Fornačah v Piranu zagorelo avtobusno vozilo Okolja Piran. Po ugotovitvah policije je šlo za samovžig, ki je v celoti uničil motorni del in notranjost vozila, v katerem na srečo ni bilo potnikov. Škode je za 25.000 evrov.

Po zbranih informacijah na kraju dogodka je vozilo zagorelo v predelu motorja med vožnjo od Pirana proti Fornačam. Voznik Peter Nusdorfer, ki je tudi prostovoljni gasilec, je avtobus varno ustavil in do prihoda gasilcev požar gasil s petimi gasilnimi aparati, uspel pa je tudi odmakniti sosednji avtobus in s tem preprečil širitev požara na ostala delovna vozila Okolja.

Kljub prizadevanjem zaposlenega, pomoči voznika drugega avtobusa Gorana Olujiča in hitremu posredovanju gasilskih brigad iz Pirana in Kopra, je sedem let staro vozilo v celoti zgorelo. Policisti so po opravljenem ogledu ugotovili, da je bil vzrok požara samovžig, zato forenzična preiskava ne bo potrebna. Višina nastale materialne škode je na podlagi starosti vozila ocenjena na približno 25.000 evrov.