V Piranski občini lahko odslej plačujete parkirnino tudi preko aplikacije, ki se je lahko poslužujejo tudi tujci

 

Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. je v letošnjem letu nadgradilo plačevanje parkirnine v občini Piran. Uvedlo je plačevanje parkirnine tudi z SMS sporočilom. V aprilu je omogočilo plačevanje parkirnine z SMS sporočilom na območju parkirišča TPC Lucija, v juniju v Portorožu, julija pa je storitev razširilo tudi na vsa druga parkirišča, s katerimi upravlja.

Od novembra 2016 dalje je plačevanje parkirnine omogočeno tudi preko aplikacije, ki se je lahko poslužujejo tudi tujci. Zanje plačevanje poteka tako, da si uporabnik preko PayPall sistema naloži sredstva na virtualno denarnico, iz katere nato preko aplikacije plača storitev.

Vsa navodila za tovrstni način plačevanja parkirnine so navedena in označena na samem parkomatu.

20161125_121558

Plačevanje parkirnine z SMS sporočilom navdušuje uporabnike

Storitev plačevanja parkirnine z SMS sporočilom, ki jo je Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. v letošnjem letu uvedlo na vseh svojih parkiriščih, navdušuje uporabnike parkirišč. Storitev omogoča brezskrbni obisk našega kraja, saj obiskovalcem omogoča podaljševanje parkirnine kar preko mobilnega telefona, s čimer prihranijo skrb in čas z nakupi in menjavanji parkirnih listkov.

img_1628