Uradno odprtje Centralne plaže Portorož

Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. je danes s krajšo slovesnostjo uradno odprlo letošnjo sezono na Centralni plaži Portorož. Že dvajseto leto zapored je zaplapolala modra zastava, ki je znak kakovosti kopališča.

Direktor Okolja Piran Alen Radojkovič je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, da so v zadnjih letih nadgradili in izboljšali ponudbo na centralni portoroški plaži, ki obsega prek 29.000 kvadratnih metrov kopenskih in 25.000 m2 morskih površin. Izpostavil je ‘knjižnico na plaži’, ki obiskovalcem že drugo leto zapored omogoča izposojo knjig in poudaril dobro sodelovanje z Mestno knjižnico Piran.

Okolje Piran si prizadeva, da bi se kakovostna ponudba na plaži v prihodnosti še izboljšala, saj bi s tem v piransko občino privabili še več obiskovalcev.

V zadnjih letih je javno podjetje izpeljalo tudi številne investicije. Letos so med drugim nasuli prek 750 ton mivke in sanirali pomol, ki se je ugreznil med novoletnimi skoki v morje. “Opravili smo tudi analizo nosilnosti pomolov in v teh dneh bomo postavili označevalne table z nosilnostjo vsakega pomola” dodaja Radojkovič, ki pojasnjuje, da oznaka za maksimalno nosilnost pomolov velja le za večje dogodke, v času normalnega kopanja, pa “ni nobene ogroženosti, da bi se lahko karkoli zgodilo”.

Ob dvigu modre zastave, ki je na portoroški plaži izobešena že dvajseto leto zapored, je bil prisoten tudi nacionalni koordinator programa Modra zastava Boris Šušmak. Čestital je Okolju Piran kot upravljavcu plaže in poudaril, da je tako dolgoletno plapolanje zastave lep uspeh in nagrada za vse, ki se trudijo za urejenost kopališča.

S čestitkami so se pridružili tudi podžupanja občine Piran Meira Hot in direktor Turističnega združenja Igor Novel, ki se zavedajo pomena kakovosti kopališča za nadaljnji turistični razvoj občine.

Zadolžena za odnose z javnostmi:
Sandra Martinčić Loboda