Tina Mrak in Okolje Piran za čisto morje

V Okolju Piran se na različne načine zavzemajo za trajnostni razvoj, zadnja leta pa posebno pozornost posvečajo preprečevanju onesnaževanja morja s plastiko in mikroplastiko. Pri izvajanju tega poslanstva in osvečanju javnosti jim bo v bodoče, poleg maskote Karete Carlette, v pomoč tudi Ambasadorka za čisto morje – Pirančanka in olimpijka Tina Mrak.

    

Tina Mrak iz ekipe “Tina Mrak–Veronika Macarol Sailing team” se kot jadralka zelo dobro zaveda problematike morskih odpadkov. Ti so velik globalni problem, s katerim se jadralci, ki večino časa preživijo na morski gladini, neprestano soočajo – dnevno opazujejo odpadke, ki onesnažujejo morje in življenje v njem.

Tina Mrak redno spremlja okoljske pobude jadralcev sotekmovalcev. Še posebej ji je pritegnil pozornost mednarodni projekt Turn the tide on plastic 2017–2018, pri katerem je vodilna misija ekipe v osmih mesecih dirke širiti kampanjo o čistem morju.

Tudi v piranski občini in Okolju Piran pozdravljajo globalno pobudo Organizacije združenih narodov za zmanjšanje količin morskih odpadkov, zato so se na svoj način vključili k reševanju te problematike, naša Tina pa bo ambasadorka te kampanje.

Njen prvi prispevek je bilo sodelovanje v akciji Piran(iz)menjuje – Pirano (s)cambia ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov na temo ponovne uporabe; za izmenjavo predmetov je podarila svojo olimpijsko majico iz Londona 2012.

S sloganom “Rešimo morje – Salviamo il mare – Save the sea” nas Tina spodbuja k zavedanju o pomembni naravni danosti Jadranskega morja. Poziva nas, da po svojih močeh pripomoremo k ohranjanju njegove čistosti, da bo dobro služilo tudi nadaljnjim generacijam za obilo športnih in rekreativnih užitkov.

Tina je tudi prispevala svoj predmet akciji Piran(iz)menjuje – Pirano (s)cambia

 

Zadolžena za odnose z javnostmi:                                                  Direktor družbe:
Sandra Martinčić Loboda                                                                 Alen Radojkovič