Prenova javnih sanitarij v Portorožu

Javno podjetje Okolje Piran bo v ponedeljek, 6. maja, pričelo s celovito obnovo javnih sanitarij v središču Portoroža. Do predvidenega zaključka del sredi junija bodo uporabnikom na voljo nadomestni sanitarni prostori na Centralni plaži Portorož.

Straniščni prostori, ki se nahajajo ob glavni avtobusni postaji, so bili nazadnje obnovljeni pred več kot desetimi leti in niso več v skladu s standardi, ki jih zahteva sodobna turistična destinacija.

“Dotrajana oprema ter zastarela vizualna podoba ne ustrezata več potrebam in pričakovanjem uporabnikov. Portorož, ki v poletnih mesecih privabi več tisoč domačih in tujih gostov, mora imeti infrastrukturo, ki odraža urejenost kraja in prispeva k pozitivni izkušnji vsakega obiskovalca,” so prepričani v Okolju Piran.

Izbrani izvajalec bo zato v sklopu projekta v celoti prenovil strojne in elektro inštalacije, vodovodno napeljavo, zamenjal kanalizacijske cevi ter namestil sodobno sanitarno ter higiensko opremo, ki bo ustrezala najvišjim standardom kakovosti in estetike.

Med obnovitenimi deli bo uporabnikom zagotovljen nemoten dostop do sanitarij na Centralni plaži Portorož.