Plačljiva parkirna mesta so po novem označena z belo barvo

Obveščamo vas, da smo pričeli z obnovo talnih označb na plačljivih parkirnih mestih, namenjenih kratkotrajnemu parkiranju, s katerimi upravlja OKOLJE Piran, d.o.o.  na urejenih parkiriščih v Portorožu, Luciji, Strunjanu, Fiesi in Arzah.

Talne označbe obnavljamo in usklajujemo s Pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah (Uradni list RS, št. 99/1546/17 in 59/18), po katerem so plačljiva parkirna mesta po novem označena z belo barvo.

Uporabnike plačljivih parkirnih mest, namenjenih kratkotrajnemu parkiranju, prosimo naj bodo pozorni na spremembo, saj so plačljiva parkirna mesta, ki so bila do sedaj označena z modro barvo na novo označena z belo barvo, skladno s pravilnikom je po novem z modro barvo označeno območje kratkotrajnega parkiranja in vstop na posamezno območje parkiranja.

Spremenila se je le barva, ki označuje plačljivo parkirno mesto – namesto modre je parkirno mesto po novem označeno z belo barvo, pravila plačevanja parkiranja pa ostajajo enaka.

Prosimo, ne spreglejte navodil, ki so nameščena na parkomatih ali na informacijskih tablah na parkiriščih, kjer so navedeni čas in cene parkiranja ter možni načini plačila parkirnine.

Na priloženih skicah je prikaz novega načina označevanja plačljivih parkirnih mest, ko je območje parkiranja (kot na primer parkirna mesta vzdolž cesta Obala) ali vstop na posamezno parkirišče označeno z modro barvo, parkirna mesta znotraj območja pa z belo barvo.

V kolikor bo sprememba barve povzročila dvom glede plačila parkirnine, smo za vse dodatne informacije na voljo na telefonski številki 05-6175051.

  

Zadolžena za odnose z javnostmi:                                                                           Direktor družbe:
Sandra Martinčić Loboda                                                                                            Alen Radojkovič