Plačevanje parkirnine z SMS sporočilom od sedaj tudi v Fiesi

Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. je v aprilu 2016 pričelo s testnim izvajanjem plačevanja parkirnine z SMS sporočilom na območju parkirišča TPC Lucija (od Lucijske pošte do Centra za starejše občane Lucija).

 

Odziv uporabnikov pozitiven

Odziv javnosti je bil pozitiven, uporabniki parkirišča so bili nad možnostjo plačevanja storitve parkiranja preko mobilnega telefona navdušeni. Po uspešno zaključenem testnem obdobju so se na OKOLJU Piran, d.o.o. odločili, da tovrstni način plačevanja parkirnine uvedejo tudi v Fiesi.

V času poletne sezone Fieso obišče veliko turistov, kopalcev, sprehajalcev in ljubiteljev narave, ki jim bo ob plačevanju parkirnine z SMS sporočilom prikrajšana skrb zaradi menjavanja parkirnih listkov in iskanja drobiža, ki je prisotna ob standardnem plačevanju parkirnine preko parkomata.

Plačevanje parkirnine z SMS sporočilom je od začetka junija dalje možno tudi v Fiesi.

Vsa navodila za tovrstni način plačevanja parkirnine so navedena in označena na samem parkomatu, splošni pogoji poslovanja pa so objavljeni na spletni strani podjetja www.okoljepiran.si pod rubriko Promet.

IMG_2508

Kmalu razširitev še na ostala javna parkirišča

Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. načrtuje do konca meseca junija 2016 razširitev tovrstne storitve še na parkirišči Strunjan in Seča, v mesecu juliju 2016 pa tudi na vsa ostala javna parkirišča, s katerimi upravlja.