Piranska tržnica ne bo obratovala

Obveščamo vse uporabnike piranske tržnice, da bomo v tednu od 15.10. do 21.10.2018 zamenjali dotrajane lesene stojnice. Za čas postavljanja novih stojnic tržnica ne bo obratovala.

Projekt za izdelavo novih stojnic je izdelalo podjetje Civilum d.o.o. iz Portoroža, ki je pri snovanju stojnic črpalo navdih iz elementov beneške arhitekture. Nove stojnice bodo tako posnemale tradicionalna beneška okna, bifore in trifore, ki krasijo najlepša piranska pročelja.

Za izdelavo stojnic je bilo izbrano podjetje Mizarstvo Kos Jože s.p. iz Polšnika, ki je skrbno sledilo projektu; ogrodje stojnic je iz kovine, strehe so iz PVC ponjave, vse ostalo pa je izdelano iz lesa.

Projekt za izdelavo novih stojnic so odprtih rok sprejeli tudi piranski kmetje, ki prodajajo svoje izdelke na tržnici in ki so s konstruktivnimi predlogi sodelovali že pri izdelavi idejnega projekta. Dotrajane stojnice so oteževale delo naših kmetov, na določenih delih zelo dotrajane pa so tudi kazile videz najlepše tržnice na Obali.

Vrednost celotne investicije znaša cca 73.000,00 EUR brez DDV, sredstva pa bodo zagotovljena iz proračuna Občine Piran.

Prosimo vse uporabnike piranske tržnice in druge mimoidoče za razumevanje.

Zadolžena za odnose z javnostmi:                                                                        Direktor družbe:
Sandra Martinčić Loboda                                                                                       Alen Radojkovič