Parkirišča v Piranu po prvomajskih praznikih ponovno plačljiva

 

S ponedeljkom, 4. maja, se zaključuje obdobje brezplačnega parkiranja na zunanjih javnih parkiriščih občine Piran ter dvourno brezplačno parkiranje v starem mestnem jedru Pirana in garažni hiši Arze.

Skladno z dogovorom istrskih županov na skupščini Združenja mestnih občin Slovenije bo Javno podjetje Okolje Piran 4. maja ponovno uvedlo plačljiv režim parkiranja na vseh zunanjih javnih parkiriščih v Strunjanu, Portorožu, Luciji, Seči in Piranu. Dvourno brezplačno parkiranje prav tako ne bo več mogoče v piranskem mestnem jedru in garažni hiši Arze, območje obveznega plačevanja pa bo po prvomajskih praznikih zajemalo tudi parkirne površine na cesti Obala od odcepa za Koprsko cesto do krožišča pri Podvozni ulici, ki so bile od 1. oktobra brezplačne.

Cene parkirnin bodo ostale nespremenjene z izjemo parkirišč v Strunjanu in Seči, kjer bo za vsako začetno uro parkiranja po novem potrebno odšteti 1 evro oz. 10 evrov za ves dan, plačilo pa bo možno na parkomatih, preko SMS sporočil ali mobilne aplikacije.

Imetniki abonmajev lahko podaljšajo veljavo ali pridobijo informacije za izdajo novega na telefonski številki 05 617 50 00 do 10. maja. Občane in občanke bodo na ponovno obračunavanje parkirnine v tednu med 4. in 10. majem opozarjali nadzorniki Okolja Piran.