Okolje Piran spet izvaja akcije zbiranja kosovnih odpadkov

 

Javno podjetje Okolje Piran bo v petek, 24. aprila, nadaljevalo z akcijami zbiranja kosovnih odpadkov po časovnem in krajevnem razporedu, ki so ga občani in občanke Pirana prejeli po pošti v začetku koledarskega leta.

Petkova akcija bo tako potekala na utrjenem zemljišču pri Agrariji med 8. in 18. uro, kjer bo obiskovalcem pri razvrščanju v zbirne posode pomagalo tudi naše osebje. Zaradi varovanja zdravja zaposlenih in strank bodo morali občani od predaji upoštevati medsebojno varnostno razdaljo najmanj dveh metrov in obvezno uporabljati zaščitno masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela.

Na zbirno mesto lahko uporabniki brezplačno pripeljejo vse odpadke, ki zaradi velikosti, oblike, teže in sestave niso primerni za oddajo v zabojnik ali vrečo za mešane komunalne odpadke. Sem sodijo oblazinjeno pohištvo, vzmetnice, preproge, leseno in stavbno pohištvo, sanitarna oprema, kovinski predmeti, športni rekviziti, večji kovinski, leseni in plastični predmeti ter ostali kosovni odpadki. Možna bo tudi predaja zelenega vrtnega odpada, odpadnega jedilnega olja iz gospodinjstev, odpadne električne in elektronske opreme ter vseh ostalih frakcij komunalnih odpadkov, ki jih ni možno razvrstiti v namenske vreče ali posode.

Odpadke, za katere veljajo posebna pravila ravnanja, kot so avtomobilski deli, iztrošene gume, gradbeni material in nevarne snovi, lahko imetniki oddajo na Zbirnem centru v Dragonji vsak delovnik med 6. in 14. uro. Za nevarne odpadke bo naknadno organizirana tudi posebna zbiralna akcija.