Okolje Piran poenostavlja podaljševanje parkirnih abonmajev

Imetniki parkirnih abonmajev za Portorož, Lucijo, Strunjan, Sečo in Fieso, bodo lahko od decembra podaljševali parkirne dovolilnice preko SMS-a ali z aplikacijo EasyPark.

Z uvedbo elektronskega sistema bo podaljševanje parkirnih abonmajev lažje, hitrejše in enostavnejše, saj upravičencem, razen ob prvem nakupu, ne bo več potrebno fizično prevzemati abonmajskih kartončkov na sedežu Okolja Piran, temveč bodo lahko veljavnost abonmaja podaljšali kar preko telefona.

Pogoj za izvedbo elektronskega podaljšanja parkirne dovolilnice je veljaven parkirni abonma in pridobitev območne kode od Javnega podjetja Okolje Piran. Slednje je na svoji spletni strani objavilo območne kode za vse parkirne površine, na katerih bo možno koristiti storitev, kot tudi slikovna in jezikovna navodila za podaljševanje preko SMS-a ali z aplikacijo EasyPark.

Postopek je varen in preprost, saj je zelo podoben običajnemu plačevanju parkirnine preko telefona. Lastnik abonmaja na telefonsko številko 031 20 90 20 pošlje SMS z dodeljeno območno kodo in registrsko oznako vozila, nakar v primeru uspešnega plačila prejme potrditveno sporočilo. Hitro in enostavno je tudi podaljševanje z mobilno aplikacijo Easypark, v katero imetnik abonmaja le vnese območno kodo, določi časovno obdobje podaljšanja dovolilnice in zapiše registrsko številko vozila, za katero je izdan abonma. Po aktivaciji prejme potrdilo o plačilu z obvestilom o datumu izteka veljavnosti plačila.

Gotovinski postopek nakupa oz. podaljšanja parkirnih dovolilnic bo še vedno možen tudi na sedežu Okolja Piran vsak ponedeljek, sredo in petek od 8. do 10. in 11. do 13. ure.

Za podrobnejša navodila in območne kode kliknite TUKAJ.