Okolje in Občina Piran podarjata 45 koles

Prednost imajo stalni prebivalci mesta Piran

Občina Piran in Javno podjetje Okolje Piran ob zaključku pilotskega EU projekta Adria. MOVE IT! podarjata 45 koles Piranko, ki so bila v sklopu projekta nabavljena leta 2013.

Kolesa so prednostno na voljo za brezplačni prevzem vsem krajanom s stalnim prebivališčem na območju ožjega mestnega jedra Pirana, vključno s tistimi, ki imajo kolo že v izposoji.

Vsak posameznik lahko dobi največ eno kolo, ki si ga izbere, ob tem pa bo potrebno podpisati prevzemni zapisnik. Enak postopek velja tudi za osebe, ki imajo kolo v dolgotrajni izposoji in ga želijo obdržati.

V primeru, da Občina in Okolje ne bosta uspela razdeliti vseh koles prednostnim upravičencem, bodo preostala kolesa podarili javnim ustanovam in organizacijam, ki so v preteklosti izrazile potrebo po občasni izposoji ali so-uporabi.

Zainteresirani krajani se lahko prijavijo in prevzamejo kolesa v prometni pisarni Okolja Piran na Dantejevi ulici v Piranu od ponedeljka, 3. junija dalje.

Predhodne rezervacije koles niso možne.

Za vzpostavitev novega, sodobnejšega sistema za izposojo koles bo Občina Piran še naprej aktivno spremljala EU razpise in skušala pridobiti nepovratna EU sredstva.