Od sobote brezplačna vsa zunanja javna parkirišča na območju piranske občine, najemniki lokalov v lasti Okolja bodo oproščeni plačila najemnin

Javno podjetje Okolje Piran skladno s sprejetim vladnim Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom od jutri dalje omogoča brezplačno parkiranje na vseh zunanjih javnih parkiriščih. Najemniki gostinskih lokalov v lasti Okolja bodo za čas veljavnosti odloka oproščeni plačila najemnine.

Okolje Piran bo v soglasju z Občino Piran od sobote, 24.oktobra, omogočilo brezplačno parkiranje na vseh zunanjih parkirnih površinah v Strunjanu, Portorožu, Luciji, Seči ter na zunanjem parkirišču Arze v Piranu.

Upravitelj občane in druge obiskovalce obenem prijazno naproša, naj parkirišče v neposredni bližini zdravstvenega doma pustijo v čim večji meri dostopno pacientom, ki nujno potrebujejo neoviran dostop do zdravstvenih storitev.

Z namenom blažitve posledic epidemije bo Okolje v celoti oprostilo plačila najemnin tudi najemnike gostinskih lokalov, ki jim je zaradi sprejetja vladnega odloka onemogočeno izvajanje dejavnosti.