Ob svetovnem dnevu Zemlje v Piranu zasadili več kot 60 dreves

Javno podjetje Okolje Piran in Občina Piran sta v tednu, ko obeležujemo dan Zemlje, zasadila več kot 60 dreves in 360 različnih medonosnih trajnic. Akcije zasaditve so se udeležili župan Občine Piran, gospod Đenio Zadković, podžupan Občine Piran, Karlo Radovac in direktor Javnega podjetja Okolje Piran, gospod Gašpar Gašpar Mišič. 

Zasaditev dreves in grmovnic ob svetovnem dnevu Zemlje je potekala na različnih lokacijah. Zelenice v lucijskem parku Sonce po novem krasi 10 murv, 11 dreves tamariske, 10 koprivovcev ter 5 lip. Pri zasaditvi na tej lokaciji so sodelovali tudi župan Občine Piran, gospod Đenio Zadković, podžupan Občine Piran, Karlo Radovac in direktor Javnega podjetja Okolje Piran, gospod Gašpar Gašpar Mišič ter marljivi delavci Javnega podjetja Okolje Piran. Slednji so poskrbeli za zasaditev dodatnih 220 rožmarinov v okolici amfiteatra in 140 okrasnih medonosnih rastlin, od ameriškega slamnika do gaver, ki bodo obiskovalce in čebele razvajale s cvetovi od julija do konca oktobra. Ureditev parka bodo delavci Okolja v naslednjih dneh zaključili s položitvijo travne preproge in tako poskrbeli za privlačen končni videz.

Sočasno so dela potekala tudi na Belem križu, kjer nastaja nov drevored. Do poletja bo tukaj prostor našlo 27 medonosnih lip, ki bodo nudile senco mimoidočim sprehajalcem ter zagotovile pašo čebelam in ostalim opraševalcem. Ljubiteljem aktivnosti na prostem bo Občina Piran na tem območju junija omogočila še vadbo na športnem otoku, kjer bodo uporabnikom na voljo nove zunanje fitnes naprave in drugi elementi, ki bodo vsem generacijam obogatili možnosti druženja ter aktivnega preživljanja prostega časa v naravi.