Nov zunanji fitnes na Centralni plaži Portorož

Na centralni portoroški plaži so včeraj slovesno predali namenu nov zunanji fitnes, ki bo popestril športno dogajanje tik ob morju. Otvoritve so se udeležili vodja sektorja turistične infrastrukture Javnega podjetja OKOLJE Piran d.o.o. Neset Dulai, Lea Šuligoj iz Turističnega združenja Portorož in direktor Športnega mladinskega centra Piran Matjaž Ukmar. Prisotni so bili tudi otroci iz Nogometnega kluba Portorož Piran in Volley kluba Portorož, ki so naprave tudi preizkusili.

foto1

OKOLJE Piran, d.o.o. je s postavitvijo zunanjega fitnesa dodalo vrednost Portoroškemu turizmu in kraju nasploh; povečalo je športno ponudbo na sami plaži ter zvišalo nivo ponudbe v Portorožu. Krajanom, turistom in vsem obiskovalcem Portoroške plaže je omogočilo ohranjanje dobre fizične kondicije, dobrega zdravja in telesne pripravljenosti.

Kot je povedal g. Dulai, je nova investicija OKOLJA Piran namenjena predvsem obiskovalcem plaže in občanom, ki se želijo rekreirati. Z novo pridobitvijo želijo popestriti ponudbo na plaži, prepričan je, da bo zunanji fitnes lepo zaživel. Odzivi prvih uporabnikov so več kot dovolj dober znak, da je odločitev za investicijo bila več kot pravilna. Kot še dodaja, v prihodnosti načrtujejo nakup dodatnih naprav.

Postavljenih je enajst fitnes naprav, ki stojijo na centralni portoroški plaži tik ob otroškem igrišču in igrišču za odbojko na mivki. Njihova uporaba je za vse obiskovalce brezplačna, pri vadbi pa si lahko pomagajo tudi s tablo, ki prikazuje, kako pravilno izvajati vadbe.

Vse naprave so iz galvaniziranega jekla, zaščitene proti UV žarkom in rji, obiskovalcem pa omogočajo vadbo za moč, aerobno vadbo in raztezanje. Uporaba zunanjega fitnesa na Centralni plaži Portorož bo za vse obiskovalce brezplačna, v času poletne oz. kopalne sezone pa bo obiskovalcem fitnesa ponujena tudi enourna strokovna pomoč, ki bo financirana s strani OKOLJA Piran, d.o.o.

Javno podjetje OKOLJE Piran je letos prejelo že 19. modro zastavo, mednarodno priznani okoljski znak za trajnostno upravljanje kopališč. Dvig modre zastave bo 15.6.2016, ko bo kopališče tudi uradno začelo obratovati. Za letošnjo poletno sezono na Centralni plaži Portorožu pripravljajo bogat animacijski program. Na OKOLJU vabijo vsa lokalna športna, kulturna in druga društva, ki bi želela sodelovati pri animacijskih dogodkih na Centralni plaži Portorož, da svoje ideje posredujejo na info@okoljepiran.si.

foto3   foto2

foto5