Nov Dostavko tudi za prevoz potnikov

 Z brezplačno storitvijo prevoza blaga in potnikov za potrebe starega mestnega jedra smo pričeli v začetku maja z enim električnim vozilom Dostavko. Prvemu Dostavku, ki ima samo en sedež za potnika, se je pridružil nov Dostavko, ki ima tri sedeže, kar bo uporabnikom bistveno olajšalo prevoze, sledila pa bodo še tri enaka vozila, ki jih pričakujemo v drugi polovici junija.

Električna vozila Dostavko s tremi sedeži so proizvodnja italijanskega podjetja Alke, dobavitelj pa je podjetje HOA PROJEKT d.o.o. iz Lucije. Vrednost posameznega vozila znaša 37.208,10 EUR brez DDV. Strošek posameznega vozila bo nižji za 4.500,00 EUR, kolikor znaša subvencija s strani Eko sklada, kot finančna spodbuda pri nakupu električnim vozil. Sredstva za nakup vseh štirih električnih vozil so zagotovljena v občinskem proračunu.

Brezplačen prevoz potnikov in blaga za potrebe starega mestnega jedra bomo opravljali do 30. septembra, vsak dan med 9.00 in 17.00 uro po mestu in bližnji okolici, vendar le do parkirišča Fornače in do pokopališča Piran, od tod naprej pa vožnja ni možna. Med 14.00 in 14.30 uro je predviden odmor za malico voznika.

Naročilo prevoza ali dostave je možno na telefonskih številkah: 031/391-992 in 031/288-574.

Občina Piran izvaja vse projekte na področju mobilnosti z namenom izboljšati kakovost življenja in preko trajnostnih rešitev optimizirati prometne tokove, učinkovito uporabljati omejen prostor ter spodbujati uporabo ekoloških in energetsko učinkovitih načinov prevoza.

Zadolžena za odnose z javnostmi:                                                                          Direktor družbe:
Sandra Martinčić Loboda                                                                                            Alen Radojkovič