Nov delovni stroj za pometanje javnih površin

Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. bo odslej čistilo javne površine z novim delovnim strojem Bucher CityCat 5006, švicarskega proizvajalca Bucher Municipal AG.

Specialni delovni stroj velike okretnosti za češčenje cest, pločnikov, pešpoti, kolesarskih stez in parkirišč, ima 3 sprednje ščetke na gibljivih rokah z vodnimi šobami za vlaženje površin pri pometanju ter posebno ščetko za struganje plevela in robov cestišč. Pri čiščenju z dvema krtačama doseže 2,53 metrov širine, pri čiščenju s tremi krtačami pa 3,52 metrov širino pometanja.

Iz rezervoarja za čisto vodo prostornine 880 litrov, ki je narejen iz protikorozivnega materiala PVC, se konstantno dovaja voda v sesalni jašek in pred ščetke, stroj pa ima vgrajen sistem recikliranja umazane vode. Sistem za vodo visokega pritiska z ročno pištolo je nastavljiv od 0 do 100 barov pri 30 litrov na minuto, omogoča pranje s 15 metrosko cevjo s pahljačastim in točkovnim snopom.

Kapaciteta čiščenja stroja je 20.000 m2/uro in izpolnjuje pa vse zahteve meritev onesnaženosti zunanjega zraka z delci PM10 (emisijskega testa PM10).

Zabojnik za odpadke neto volumna 4m3 je narejen iz nerjavečega jekla debeline 2,5 mm, sesalna turbina pa je iz inoxa.

Dobavitelj pometalno-sesalnega stroja za čiščenje javnih površin je podjetje  Riko Ribnica d.o.o. iz Ribnice, vrednost le-tega pa znaša 142.468 € brez DDV.

       

 

Zadolžena za odnose z javnostmi:
Sandra Martinčić Loboda