»Med valove morja ujeta kulinarična simfonija«

Dogodek »Večerja na pomolu«, ki se bo na osrednjem lesenem Portoroškem pomolu odvijal vsako zadnjo nedeljo v poletnih mesecih

Poletni meseci so kot nalašč ustvarjeni za posebna doživetja, ki v nas zbudijo edinstvene občutke in nas napolnijo z novimi spomini.

V Portorožu stremimo prav k temu, da bi vam ponudili pestro ponudbo raznolikih dogodkov in eden takšnih je zagotovo »Večerja na pomolu«.

Portorož je znan po svoji kulinarični pestrosti in zdravemu načinu življenja, seveda pa ne gre izvzeti tudi razvajanja ter predajanja morju in soncu, zato smo se najboljši ponudniki kulinaričnih storitev združili in zasnovali niz dogodkov, ki smo ga poimenovali »Večerja na pomolu«. Ti se bodo zvrstili v poletnih mesecih. Pet dogodkov se bo na osrednjem, skrbno urejenem Portoroškem pomolu odvijalo vsako zadnjo nedeljo v mesecu.

Prvi dogodek, ki je promocijske narave in namenjen zaključeni družbi, se bo zgodil že 29. maja 2016, v okviru festivala Dan vrtnic in zdravih okusov. Prvi, ki bo odprt za širšo javnost bo tik za uvodnim, 4. junija 2016, naslednji že 26. 6. 2016. Za željne gurmanskih užitkov bodo kuhali priznani kuharski mojstri portoroških restavracij; gostilne Tomi, gostilne Nonna Torca, restavracije Rizibizi, restavracije Sophia hotela Kempinski in restavracije hotelov Lifeclass, ki bodo vsakokrat postregli s pethodnim menijem.

Uvodni (29. maj 2016) bo obarvan vrtnično, medtem ko bo 4. 6. 2016 osrednja nit avtohtona istrska kuhinja. Prihajajoči dogodki bodo oblikovani na podoben način, vendar naj podrobnosti ostanejo še skrivnost. Cena večerje na pomolu je 75,00 € na osebo.

Poleg gurmanskih užitkov bodo stremeli k lokalno pridelanim sestavinam, cena pa vključuje tudi vodno in vinsko spremljavo izbranih lokalnih vinarjev.

Na dogodek je na voljo med 35 in 45 vstopnic. Rezervacije miz (za 2, 4, ali 6 oseb) lahko gostje opravijo s poslano rezervacijo na elektronsko pošto dinner@portoroz.si.

Poleg vrhunske kulinarike, ki se bo pripravila pred očmi gosta med štirimi stenami neba, bo z glasbeno spremljavo domačih glasbenikov poskrbljeno tudi za prijetno vzdušje.

Za več informacij se obrnite na Patrika Matjaža: dinner@portoroz.si ali +386 31 788 118.