Jubilejna 20. Modra zastava s posebnim priznanjem za Centralno plažo Portorož

Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. s Centralno plažo Portorož, je letos ponosni prejemnik že jubilejnega dvajsetega okoljskega priznanja Modra zastava, ki ga podeljuje Društvo za okoljevarstveno vzgojo Evrope v Sloveniji (Doves).

Modra zastava je najbolj cenjen evropski okoljski znak, prejmejo pa ga le kopališča, ki so zavezana h trajnostnemu delovanju za varno, čisto, urejeno in kakovostno plažo s pestro ponudbo.

     

 

Skrb za zaščitene leščurje si je prislužila posebno priznanje

Pinna nobilis, kot je znanstveno ime za leščurja, je zaščitena školjka, ki živi v peščenem dnu, kot je tudi dno Centralne plaže Portorož. S svojo ostro lupino so za kopalce moteči, celo nevarni, zato je njihova selitev izven območja kopalnih voda nujna.

S projektom selitve iz nizkih kopalnih vod v globoko morje si je Centralna plaža Portorož prislužila posebno Priznanje za najbolj učinkovito okoljsko aktivnost v letu 2016.

Osveščanje o pomenu biotske raznovrstnosti in pomenu morskega dna bodo še naprej prioritete  Okolja Piran, zato že sedaj napovedujejo letošnjo selitev leščurjev, ki bo proti koncu meseca maja 2017.

  

Zadolžena za odnose z javnostmi:
Sandra Martinčić Loboda