Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. je uredilo nov piknik prostor na rtu Seča

 

Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. je na pobudo Rdečega Križa Piran sprejelo odločitev o ureditvi nekakšne »medgeneracijske točke« na rtu Seča.

Starejši akt občine Piran omogoča postavitev piknik prostora na omenjeni lokaciji, čemur je OKOLJE Piran, d.o.o. sledilo in na tej lokaciji postavilo šest kompletov miz s klopmi.

Prvotno je bilo mišljeno, da se ta prostor nameni prebivalcem Lucije, ki nimajo lastne zelenice oz. okolice zunaj bivalnega prostora, da si lahko na tem mestu organizirajo manjša druženja z izbrano družbo.

Plaža oz. rt Seča v zadnjem času postaja vse bolj obiskano rekreacijsko središče in vse bolj priljubljena točka za izvajanje športnih aktivnosti v občini Piran. Tukaj se poleg kopalcev zbirajo tudi razni sprehajalci, tekači, kolesarji, kajterji, pa tudi obiskovalci fitnesa na prostem, ki se nahaja na samem rtu.

Nabava samih miz s klopmi je podjetje stala cca 6.000 evrov, izdelava betonskih temeljev in privijačenje opreme nanje pa še nekaj sto evrov zraven.

V prihodnji sezoni OKOLJE Piran, d.o.o. načrtuje tudi namestitev žarov za piknik, na katerih si bodo lahko obiskovalci privoščili pravi piknik v naravi s pogledom na Portoroški zaliv.