Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. bo z nakupom tretjega avtobusa zagotovilo kakovostnejše storitve prevoza na relaciji Piran–Fornače-Piran

 

Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. je v mesecu novembru 2016 objavilo razpis za dobavo mestnega avtobusa z minimalno kapaciteto 35 potnikov.

Najcenejši avtobus, ki ustreza kriterijem razpisa, je ponudilo podjetje Feniksbus d.o.o. iz Maribora, ki bo v občino Piran dostavilo nov avtobus Iveco, za katerega bo OKOLJE Piran, d.o.o. odštelo 107.360 EUR z DDV.

Avtobus bo namenjen brezplačnim prevozom na relaciji Tartinijev trg–Fornače–Tartinijev trg, dvakrat dnevno pa tudi prevozom potnikov do Piranskega pokopališča.

Opremljen bo s protizdrsnimi stopnicami in talno oblogo, nizkopodno platformo in mehansko dvižno ploščadjo za invalidske vozičke v zadnjem delu, klimatsko napravo, strešnim oknom, avtoradiem, stop gumbi z zvočnim signalom, toplotno in protihrupno izolacijo ter ostalimi karakteristikami, ki ustrezajo CE normam s certifikatom.

Izbrani ponudnik bo za vozilo jamčil z dvoletno garancijo, ki bo začela teči s prevzemom vozila.

Dvema obstoječima avtobusoma na prevozni liniji Tartinijev trg-Fornače-Tartinijev trg se tako sedaj pridružuje še tretji, novi avtobus. Na omenjeni liniji delujeta v poletnem času tudi dva električna avtobusa, poleg njih pa je OKOLJE Piran, d.o.o. do sedaj uporabljalo še dva stara avtobusa, ki sta že zamortizirana in bodo zato izločena oz. umaknjena iz prometa.

avtobus