Interventna sanacija cevi meteornega podmorskega izpusta pri pomolu v Piranu

Iz Okolja Piran sporočajo, da bodo v ponedeljek, dne 23.4.2018 pričeli s sanacijo počene cevi meteornega izpusta pri pomolu v Piranu. Interventna podmorska dela bodo izvajali potapljači podjetja MAR in CO d.o.o. iz Lucije.

Prva faza bo zaključena v četrtek, dne 26.4.2018, dela se bodo nadaljevala po prvomajskih praznikih, in sicer s pričetkom v ponedeljek, dne 7.5.2018, dokončanje del pa je predvideno do konca maja.

Cev meteornega izpusta bo v času izvajanja sanacije odrezana v delu, kjer je počena, zato bo možno dvigovanje mulja z morskega dna, na morski gladini pa bo verjetno vidno iztekanje meteorne vode, a ker gre za meteorne vode (deževnica) ni nobenega razloga za preplah in zaskrbljenost.

Iz Okolja Piran prosijo za razumevanje in spoštovanje prometne signalizacije, ki bo veljala na območju izvajanja sanacijski del.

Zadolžena za odnose z javnostmi:                                                                        Direktor družbe:
Sandra Martinčić Loboda                                                                                        Alen Radojkovič