Dvig Modre zastave in otvoritev kopalne sezone na Centralni plaži Portorož

Centralna plaža Portorož vsako leto prejme priznanje MODRA ZASTAVA, ki ga podeljuje Društvo za okoljevarstveno vzgojo Evrope v Sloveniji. To priznanje je najuglednejši evropski simbol za kakovost in spoštovanje okolja ter za čisto, varno in prijazno plažo.

Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. je danes, v sredo, 15. 6. 2016, dvignilo že 19. Modro zastavo na Centralni plaži Portorož.

20160615_100624  20160615_100827

20160615_101106

 

Eko – znak »Modra zastava«

Modra zastava je okoljski znak podeljen 4163 naravnim kopališčem in marinam v 48 državah v Evropi, Afriki, Novi Zelandiji, Braziliji, Kanadi in na Karibih. Kopališča so nagrajena z Modro zastavo na podlagi izpolnjevanja 32 kriterijev, ki obsegajo okoljsko vzgojo in informiranje, kvaliteto kopalne vode, okoljsko upravljanje/management ter varnost in storitve. Eko – znak Modra zastava se podeljuje izključno za eno (kopalno) sezono. V kolikor kopališče ne izpolnjuje zahtevanih pogojev, je potrebno Modro zastavo sneti, v primeru hujših kršitev pa se jo lahko tudi odvzame.

20160615_101244

 

Otvoritev kopalne sezone na Centralni plaži Portorož

Z dvigom Modre zastave se na Centralni plaži Portorož tudi uradno pričenja kopalna sezona.

Na podlagi kopališkega reda Centralna plaža Portorož obratuje v času od 15. 6. do 31. 8. v letu, in sicer od ponedeljka do petka med 10. in 18. uro, med vikendi in prazniki pa med 10. in 20. uro.

Centralna plaža Portorož že vrsto let dosega najboljše rezultate glede kakovosti kopalne vode, katere higiensko kvaliteto se v času kopalne sezone redno kontrolira.

Obiskovalci plaže imajo na voljo tuše in sanitarije (te so posebej prirejene tudi za invalide), v sklopu plaže je tudi ambulanta, ki je popolnoma opremljena, osebje pa usposobljeno za nudenje prve pomoči.

Plaža ima del akvatorija namenjenega neplavalcem, ter štiri kopalne pomole. V času obratovanja plaže je na plaži prisotno zadostno število reševalcev iz vode.

Pestrost ponudbe na plaži predstavljajo štiri igrišča za odbojko na mivki, zunanji fitnes, otroška igrala, vodni športi, otroški zabaviščni park na vodi ter lokali z najrazličnejšo gostinsko ponudbo, kar pomeni, da je za šport in rekreacijo ter sprostitev in zabavo dobro poskrbljeno.

 

Odslej tudi KNJIŽNICA NA PLAŽI za vse bralne navdušence

Ponudbo Centralne plaže Portorož bo od 15. junija 2016 dalje bogatila tudi Knjižnica na plaži.

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Mestna knjižnica Piran bosta v sodelovanju z Javnim podjetjem OKOLJE Piran, d.o.o. vsem obiskovalcem Centralne plaže Portorož omogočili izposojo in branje knjig na plaži. Mini knjižnica in njena premična zbirka, v kateri je 2000 knjižnih enot, sta zasnovani tako, da bralec za izposojo ne potrebuje knjižnične izkaznice. Knjigo si bo izposodil na zaupanje in jo vrnil bodisi v knjižnico na plaži bodisi v katerokoli enoto Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper oz. v lucijsko in piransko enoto Mestne knjižnice Piran..

Kot zanimivost naj dodamo, da je projekt podprlo Rusko Veleposlaništvo iz Ljubljane, ki je našo knjižnico obogatilo z več kot 100 knjigami v ruskem jeziku.

Knjižnica na plaži bo odprta vse do 31. avgusta od 10. do 18. ure.

20160615_101949

 

Novost letošnje ponudbe – PROGRAM ANIMACIJ na Centralni plaži Portorož

Centralna plaža Portorož bo letošnjo poletno sezono obarvana s pestrim programom animacij na plaži, ki ga Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o. javnosti predstavlja pod sloganom »Ustvari si poletje! … Na Centralni plaži Portorož!!«.

Animacije se bodo začele odvijati v ponedeljek, 13. junija 2016, z jutranjo telovadbo ob 7.30.

Sestavljali ga bodo najrazličnejši dogodki, različne vadbe, fitnes na prostem, razni tečaji, otroški program, glasba ob ognju, kino na plaži, komedije, kulinarična ponudba itd., ki bodo popestrili obisk Portoroža in Centralne plaže Portorož prav vsakemu obiskovalcu, gostu pa tudi domačinu. Program animacij se bo zaključil v nedeljo, 18. septembra 2016, z večerjo na pomolu. Več o programu animacij si lahko ogledate na spletni strani Javnega podjetja OKOLJE Piran, d.o.o. oz. na spletnem naslovu  http://okoljepiran.si/dogodki/ustvari-si-poletje-na-centralni-plazi-portoroz/ .

 

Obišči Portorož in  »Ustvari si poletje! … Na Centralni plaži Portorož!!«.