Druga plat medalje

Spoštovani lastniki prečudovitih vrtov, ki onesnažujete ekološke otoke! Vaš vrtiček ni izoliran otoček v naši občini, temveč je le del mozaika, ki oblikuje turistično destinacijo, nasmeten ekološki otok je druga plat medalje vašega čudovitega vrtička. Ali mislite, da ga turist ne bo opazil?

So lokacije v naši občini, kjer cena kvadratnega metra stanovanja presega za tri in več krat slovensko povprečje. Na teh elitnih lokacijah so skrbno urejene hiše s čudovitimi vrtovi, kjer se bohoti krasno zelenje in cvetje, ki privablja občudujoče poglede mimoidočih.

Seveda je potrebno hišo z okolico skrbno urejati, sproti obrezovati zelenje…in sedaj se pojavi problem! Kam z zelenjem in vsemi drugimi odpadki?

Velika večina naših uporabnikov je zelo skrbnih; zeleni rez kompostirajo na lastnem vrtu oziroma ga pripeljejo na naše lokacije zbiranja kosovnih odpadkov ali v naš Zbirni center, vse ostale odpadke pa pravilno odložijo v namenske zabojnike. Tem uporabnikom se zahvaljujemo za doprinos k čisti in urejeni občini.

Imamo pa v naši občini tudi drugačne vrste ljudi; take, ki poskrbijo le za svojo tratico, da je lično urejena do potankosti, onesnažujejo pa soseščino. Brez zavesti smetijo ekološke otoke, ne zavedajoč se, da je tudi to slika našega turističnega kraja. Turist ne bo kazal s prstom na slabo opravljeno delo komunale ali posameznika, temveč se bo zgražal nad nečistočo, nad neurejenostjo elitne lokacije in verjetno ne bo ga nazaj k nam.

Pred nami je, po napovedih strokovnjakov, zelo intenzivna turistična sezona. V Okolju Piran smo pripravljeni! Z veseljem bomo zbirali odpadke, čistili vse javne površine, urejali gredice,…saj si naše podjetje zagotovi normalno delovanje čez zimo s prihodki, ki jih ustvari v poletni sezoni.

Vsak posameznik naj poskrbi za pravilno ravnanje s svojimi odpadki in naš kraj bo »kot iz škatlice«.

Fotografija prikazuje ekološki  otok na Belem križu, ki je pod video nadzorom in opremljen z navodili za pravilno ločevanje odpadkov in s katerega vsak dan odvažamo odpadke in ga čistimo.

Zadolžena za odnose z javnostmi:                                                                        Direktor družbe:
Sandra Martinčić Loboda                                                                                        Alen Radojkovič