Brezplačna vsa javna parkirišča na območju občine Piran. Vozila in kader bodo do preklica namenjeni oskrbi ranljivih skupin.

 

PIRAN, 16. marec 2020 –  Javno podjetje Okolje Piran je z današnjim dnem začasno ukinilo obratovanje vseh avtobusov ter v soglasju z Občino Piran omogočilo brezplačno parkiranje na vseh javnih parkiriščih na območju občine Piran in v garažni hiši Arze.

Okolje Piran d.o.o. je na podlagi Odloka o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije, ob polnoči ukinilo obratovanje vseh avtobusov na relaciji parkirišče Fornače – Piran Tartinijev trg.

Za zagotavljanje potrebne mobilnosti posameznikom, ki so odvisni od uporabe osebnih vozil, bodo od 14. ure dalje vsa zunanja javna parkirišča v Strunjanu, Portorožu, Luciji, Seči in Piranu brezplačna. Do ponovne vzpostavitve javnega potniškega prometa bo možno brezplačno parkiranje tudi v garažni hiši Arze.

Vozila in kader iz prometnega sektorja je podjetje ponudilo na razpolago Centru za socialno delo in Rdečemu križu Piran, s katerimi bodo zaposleni sodelovali pri nujni oskrbi ranljivih skupin. 

Zaradi naraščajočega števila okuženih s koronavirusom v Sloveniji in zaradi zmanjšanja nevarnosti širjenja okužbe, je Javno podjetje Okolje Piran zaprlo tudi vse javne sanitarije,  v času trajanja epidemije pa ne bodo razdeljevali niti vrečk za ločeno zbiranje odpadkov v poslovalnici na Savudrijski ulici 13 v Piranu.

Vsi ukrepi so sprejeti z namenom zajezitve pandemije COVID – 19 in veljajo do preklica.