Plaža

Centralna plaža Portorož se razteza na površini cca. 25.000 m2, površina pa je razdeljena na travnati in peščeni del. Plaži pripadata dva plažna objekta, v katerih se nahajajo tuši, sanitarije, posebej prirejene sanitarije za invalide, skladišča in poslovni prostori – lokali z najrazličnejšo gostinsko ponudbo. V sklopu plaže je tudi ambulanta, ki je popolnoma opremljena za nudenje prve pomoči. V času obratovanja plaže je prisotno zadostno število reševalcev iz vode ter usposobljeno osebje za nudenje prve pomoči.

DSC_6034     DSC_5871

Plaža ima del akvatorija namenjenega neplavalcem, kjer je povečano opazovanje reševalne službe, ter štiri kopalne pomole. V času kopalne sezone se redno kontrolira higiensko kvaliteto kopalne vode. Centralna plaža Portorož že vrsto let dosega najboljše rezultate glede kakovosti kopalne vode.

Pestrost ponudbe na plaži predstavljajo štiri igrišča za odbojko na mivki, otroška igrala, vodni športi, otroški zabaviščni park na vodi, številni lokali, slaščičarna, …, tako da je poskrbljeno za šport in rekreacijo ter tudi za sprostitev in zabavo.

odbojka_napisi     DSC_6152

Površina plaže Portorož je redno vzdrževana in dnevno čiščena. Poleg odpadkov, ki jih ustvarijo obiskovalci plaže se redno odstranjujejo tudi naplavine in drugi plavajoči predmeti, dnevno pa se preseje tudi mivka.

Centralna plaža Portorož vsako leto prejme priznanje »MODRA ZASTAVA«, ki ga podeljuje Društvo za okoljevarstveno vzgojo Evrope v Sloveniji. To priznanje je najuglednejši evropski simbol za kakovost in spoštovanje okolja ter za čisto, varno in prijazno plažo.

DSC_6126     DSC_6263

Na podlagi kopališkega reda Centralna plaža Portorož obratuje v času od 15.6 do 31.8. v letu in sicer od ponedeljka do petka med 10.00 in 18.00 uro, med vikendi in prazniki pa med 10.00 in 20.00 uro.